Hozzávalók:
kb 0,5 kg csirkemell felkockázva
200g liszt
1 csomag sütőpor
só,bors,chili pehely
olaj
0,5 l narancslé
3 ek szójaszósz
méz ízlés szerint
1 ek keményítő
A lisztet a sütőporral, sóval, borssal és chilivel elkeverjük. Beleforgatjuk a csirkedarabokat és forró, bő olajban barnára sütjük. A narancslevet, a mézzel, szójaszósszal, sóval és pici ételízesítővel felforraljuk. Beletesszük a kisütőtt, lecsöpögtetett húsokat majd alacsony lángon kb 15 percig főzzük. Ekkor a keményítőt elkeverjük egy pici vízben és a narancsléhez öntjük. Azonnal keverjük, mert gyorsan sűrűsödik. Kb 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről. Tojásos rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése