Hozzávalók:
2,5 kb uborka
1 kg hagyma felkarikázva
10 dkg cukor
0,5 dl 10%os ecet
1 ek mustármag
1 tk koriander
1 tk bors
5 gerezd fokhagyma felcsíkozva
3 babérlevél
Na-benzoát
Az uborkát nagyon alaposan lesikáljuk, majd 30 percre meleg vízben áztatjuk. Leszűrjük, majd legyaluljuk. Hozzáadjuk a hagymát, a sót és jól elkeverjük. 12 órát pihentejük. Óvatosan kicsavarva üvegekbe töltjük, a fokhagymát elosztjuk bennük. A visszamaradt sós léhez keverjük a cukrot,ecetet, fűszereket és fél liter vizet. Felforraljuk. Ha kihűlt, ráöntjük az uborkára. A tetjükre pici Na-benzoátot teszünk és lekötjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése