Pár szem megtisztított krumplit és paradicsomot felkarikázunk, kb 20 dkg szalonnát felkockázunk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk és teszünk bele egy réteg krumplit, amit sózunk, borsozunk, teszünk rá majorannát és kakukkfüvet. Erre jön egy réteg paradicsom, majd a szalonna. Ezt addig folytatjuk amíg van az alapanyagokból. A lényeg, hogy a felső réteg szalonna legyen, amit megszórunk reszelt sajttal. 200 fokon kb 60 perc alatt alufóliával letakarva megpuhítjuk, majd 10 perc alatt aranybarnára pirítjuk fólia nélkül. Friss salátával, savanyú uborkával tálaljuk.
Üdvözlök minden kedves Látogatót!
2010. június 17., csütörtök
Burgonya Pékné módra
Pár szem megtisztított krumplit és paradicsomot felkarikázunk, kb 20 dkg szalonnát felkockázunk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk és teszünk bele egy réteg krumplit, amit sózunk, borsozunk, teszünk rá majorannát és kakukkfüvet. Erre jön egy réteg paradicsom, majd a szalonna. Ezt addig folytatjuk amíg van az alapanyagokból. A lényeg, hogy a felső réteg szalonna legyen, amit megszórunk reszelt sajttal. 200 fokon kb 60 perc alatt alufóliával letakarva megpuhítjuk, majd 10 perc alatt aranybarnára pirítjuk fólia nélkül. Friss salátával, savanyú uborkával tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez nagyon fincsi lehet.:))
VálaszTörlésTényleg az és gyorsan kész van. :)
VálaszTörlés