Én vizes poharat használtam hozzá, ami 250 ml-es. 1,5 pohár lisztet elmorzsoltam egy pici élesztővel, pici sóval, cukorral, kakukkfűvel, bazsalikommal, oregánóval fűszereztem, majd adtam hozzá fél pohár vizet,összegyúrtam és letakarva 40 percet kelesztettem. Ezután 4 kis 'lepényt' formáztam belőle, lisztes tepsire tettem és amíg bemelegedett a sütő 220 fokra, addig állni hagytam. Ezután betoltam a sütőbe, amikor elkezdett felhólyagosodni kivettem és megfordítottam a lepényeket, hogy a másik oldaluk is megsüljön. A sütési idő összesen kb 10 perc volt nálam. Elég hókák maradtak, de nem mertem túl sütni :). Sült kolbászkákkal és friss paradicsom salátával tálaltam.
Üdvözlök minden kedves Látogatót!
2010. június 29., kedd
Pita
Én vizes poharat használtam hozzá, ami 250 ml-es. 1,5 pohár lisztet elmorzsoltam egy pici élesztővel, pici sóval, cukorral, kakukkfűvel, bazsalikommal, oregánóval fűszereztem, majd adtam hozzá fél pohár vizet,összegyúrtam és letakarva 40 percet kelesztettem. Ezután 4 kis 'lepényt' formáztam belőle, lisztes tepsire tettem és amíg bemelegedett a sütő 220 fokra, addig állni hagytam. Ezután betoltam a sütőbe, amikor elkezdett felhólyagosodni kivettem és megfordítottam a lepényeket, hogy a másik oldaluk is megsüljön. A sütési idő összesen kb 10 perc volt nálam. Elég hókák maradtak, de nem mertem túl sütni :). Sült kolbászkákkal és friss paradicsom salátával tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon jó, hogy te készítetted
VálaszTörlésA boltinak mindig olyan élesztő íze van :)
VálaszTörlés