A legjobb friss paradicsomból készíteni. Ekkor 1 kg-t megfőzünk majd áttörünk belőle és felöntjük annyi vízzel, hogy kb 1,5 l legyen belőle. Ha nincs friss akkor 20 dkg paradicsompürét öntünk fel vízzel, szintén 1,5 literig. 3 dkg zsírban megpirítunk fél fej apróra vágott hagymát, majd adunk hozzá 2 teáskanál lisztet és világosra pirítjuk. Kb 1 kávés pohárnyit kiveszünk a vizes paradicsomléből,a maradékot egy lábasban felforraljuk kevés cukorral,sóval és zeller zölddel. A pohárnyi lével felhígítjuk a rántást,végül pedig visszaöntjük a lábasba és összeforraljuk. Dobunk bele 1 marék tésztát és készre főzzük.
Üdvözlök minden kedves Látogatót!
2010. június 3., csütörtök
Paradicsomleves
A legjobb friss paradicsomból készíteni. Ekkor 1 kg-t megfőzünk majd áttörünk belőle és felöntjük annyi vízzel, hogy kb 1,5 l legyen belőle. Ha nincs friss akkor 20 dkg paradicsompürét öntünk fel vízzel, szintén 1,5 literig. 3 dkg zsírban megpirítunk fél fej apróra vágott hagymát, majd adunk hozzá 2 teáskanál lisztet és világosra pirítjuk. Kb 1 kávés pohárnyit kiveszünk a vizes paradicsomléből,a maradékot egy lábasban felforraljuk kevés cukorral,sóval és zeller zölddel. A pohárnyi lével felhígítjuk a rántást,végül pedig visszaöntjük a lábasba és összeforraljuk. Dobunk bele 1 marék tésztát és készre főzzük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Mi is nagyon szeretjük, de én mindig belefőtök egy darabka zellergumót is, merg a hagymát egyben hagyom. Guszta
VálaszTörlésKöszi.Biztos a tiétek is nagyon finom :)
VálaszTörlés