Még mindig ballagási süti :)
50 dkg lisztet elmorzsolunk 25 dkg margarinnal és 1,5 dkg élesztővel, majd hozzáadunk 6 dkg cukrot, 3-4 evőkanál tejfölt, 2 tojássárgát és egy picike sót. Az egészet alaposan összegyúrjuk, 4 cipót formázunk belőle és pihentetjük egy ideig. Ezután kinyújtjuk őket.Közben megcsináljuk a tölteléket: 25 dkg darált diót összedolgozunk 15 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és baracklekvárral. Az egyik lapot egy vajas tepsibe rakjuk és megkenjük a krémmel, erre kerül a második lap amit szintén megkenünk, és erre jön még egy réteg. Kb 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Az utolsó lap tetejét kihűlés után bevonjuk csoki mázzal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése