1 kg kovászolni való uborkát megmosunk és a végeit levágjuk. Figyelni kell, hogy a vágás mentén látszódjanak a magok, különben megkeseredik az egész. Az ubikat függőlegesen bevágjuk, 2 egymásra merőleges 'vonallal'. 1 l langyos vízben feloldunk 1 evőkanál sót. A kiforrázott üvegek aljába kaprot és szeletelt fokhagymát teszünk, majd erre az uborkákat.
Üdvözlök minden kedves Látogatót!
2010. június 9., szerda
Kovászos uborka
Hét ágra süt a nap kint, egyértelműen itt a nyár-remélem marad is- úgyhogy pont itt az ideje, hogy elkészüljön a nyár legjobb savanyúsága.
1 kg kovászolni való uborkát megmosunk és a végeit levágjuk. Figyelni kell, hogy a vágás mentén látszódjanak a magok, különben megkeseredik az egész. Az ubikat függőlegesen bevágjuk, 2 egymásra merőleges 'vonallal'. 1 l langyos vízben feloldunk 1 evőkanál sót. A kiforrázott üvegek aljába kaprot és szeletelt fokhagymát teszünk, majd erre az uborkákat.
Felöntjük a vízzel, a tetejére pedig 1 szelet kenyeret teszünk. Lefedjük fóliával, rögzítjük befőttes gumival és kitesszük a napra. Pár nap múlva kivesszük belőle a kenyeret.
1 kg kovászolni való uborkát megmosunk és a végeit levágjuk. Figyelni kell, hogy a vágás mentén látszódjanak a magok, különben megkeseredik az egész. Az ubikat függőlegesen bevágjuk, 2 egymásra merőleges 'vonallal'. 1 l langyos vízben feloldunk 1 evőkanál sót. A kiforrázott üvegek aljába kaprot és szeletelt fokhagymát teszünk, majd erre az uborkákat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kenyér helyett tavalyi krumplit használok
VálaszTörlésAzzal is biztos működik,bár még nem próbáltam.
VálaszTörlés