Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2010. június 24., csütörtök

Vajas tésztában sült virsli

Csak, hogy ne legyen olyan unalmas a vacsora :)

35 dkg lisztet és 15 dkg vajat elmorzsolunk, majd adunk hozzá annyi vizet, hogy jól gyúrható legyen. Alaposan összedolgozzuk, majd fóliában hűtőbe tesszük 1 órára. Ezután annyi gombócra osztjuk, amennyi virslink van. Mindegyiket kinyújtjuk, teszünk bele 1-1 baconbe csavart virslit, majd feltekerjük a tésztát. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokon aranybarnára sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Jó ötlet. Hasonlót én is szoktam sütni, csak pizza- vagy kenyértésztában. Akár úgy is, hogy a virsliket félbevágom, és a tésztával teljesen beburkolom. Ezt a változatot süthetjük bő olajban is, bár akkor eléggé kalóriadús.

    VálaszTörlés