Az ötlet a Tv Paprikából van és biztos még sokszor legyártom :)
25 dkg darált húst összedolgozok sóval,borssal, petrezselyemmel, bazsalikommal, 1 tojással és kevés zsemlemorzsával. Kis gombócokat formázok belőle, majd forró, bő olajban kisütöm. Lecsöpögtetem és félre teszem. 25 dkg pennét kifőzök. Pici olajon megpirítok 1 fej felkockázott hagymát, 3 gerezd zúzott fokhagymát, majd felöntöm 250 ml passzírozott paradicsommal és 1 dl húsleves lével(az újságban ők fehér borral öntik fel). 10 percig lassú tűzön forralom. Végül a tésztát, a gombócokat és a szószt összekeverem, egy tűzálló tálba teszem, a tetejét megszórom reszelt mozzarellával és 200 fokon 20 percig sütöm.
Nagyon guszta, biztos finom lehet
VálaszTörlés