Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2015. február 9., hétfő

Tészta citromos tejszínmártásban

Hozzávalók:
400 g tészta
só,bors
2 gerezd zúzott fokhagyma
200 ml tejszín
1 citrom leve és egy kis citromhéj
175 ml zöldség alaplé
spenót,cukorborsó-elhagyható
Kb 1 tk keményítő-ha nagyon híg lenne a mártásunk

A tésztát a leírás szerint készre főzzük. A fokhagymát kevés olívaolajon megpirítjuk. Ha használunk spenótot, vagy cukorborsót akkor a fokhagymával együtt pár percig együtt pároljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, citromlevet és héjat, a levest, majd sózzuk,borsozzuk. Összeforraljuk. A tejszín minőségétől függően néha előfordul, hogy a mártásom híg marad, ilyenkor a keményítőt elkeverem egy pici vízzel és  ezt is beleforralom, ettől szépen besűrűsödik. Tálaláskor a tésztát tányérra tesszük és meglocsoljuk egy kis szósszal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése