Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2011. október 26., szerda

Tejfölös karfiolleves

Hát már jó rég jártam erre...de most kivételes jó indokom volt rá, ugyanis előléptettek. Üzletvezető-helyettes lettem a Reno legújabb boltjában, ami ugye most nyitott, úgyhogy munka volt éjjel-nappal. Párom eddig állta a sarat és próbált mindennap valami ehetőt az asztalra tenni mire hazaértem...többnyire sikerült is Neki, amit nem győzök eléggé megköszönni. :) Na de most visszatérek, legalábbis egy kis időre :)



Egy fej felkockázott vöröshagymát kevés olajon megpirítunk, majd adunk hozzá 2 szál felkarikázott sárga- és 1 szál felkarikázott fehérrépát. Egy kicsit tovább pirítjuk, majd felöntjük vízzel, hogy a zöldségek megpuhuljanak. Sózzuk, borsozzuk és teszünk bele 1 zöldségleveskockát. Ha már jónak érezzük őket, akkor beleteszünk 1 fej megtisztított, rózsáira szedett karfiolt és adunk hozzá annyi vizet, amennyi bőven ellepi. Ha már a karfiol is puha, behabarjuk. Ehhez 1 kis dobozt elkeverünk 1 kiskanál pirospaprikával és egy kevés liszttel. Összeforraljuk és már tálalhatjuk is.

1 megjegyzés:

  1. No akkor én ezt ma ki is próbálom mert ott árválkodik egy fej karfiol a hűtőmben :) Aztán meglátjuk mit szól hozzá a tejfölt ellenségnek tekintő párom!

    VálaszTörlés