Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2016. május 29., vasárnap

Pita házi kolbászkákkal fokhagymás majonézzel





Hozzávalók a pitához:
1 ek méz
350 ml kézmeleg víz
1 zacskó szárított élesztő
600 g liszt
2 tk só
pici bors

A mézet feloldjuk a vízben, majd belekeverjük az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet,sót,borsot összekeverjük, majd beledolgozzuk az élesztős vizet. Alaposan összegyúrjuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk, kis pita formákra nyújtjuk és lisztezett felületen kb 1 órát hagyjuk kelni. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket, egyszerre 3 darabot (vagy amennyi befér). Kb 5 perc alatt felpuffadnak, innentől még 2 percig sütjük őket.


Hozzávalók a kolbászokhoz:
0,5 kg darált hús
1 marék zsemlemorzsa
kb 0,5 dl olívaolaj
sok-sok fűszer (só,bors,pirospaprika,majoranna,oregánó,bazsalikom,őrölt kömény)
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 kis reszelt hagyma

Alaposan összedolgozunk mindent, majd kis kolbász formákat csinálunk belőle. Kiolajozott tepsibe tesszük őket és 200 fokon ropogósra sütjük.

Fokhagymás majonéz:
1/2 csésze majonéz
6-7 gerezd zúzott fokhagyma

Alaposan összedolgozzuk a 2 hozzávalót.

Az összeállításnál levágjuk a pita végét, majd széthúzzuk őket. Az így létrejött zsebet megkenjük a majonézzel, megtöltjük paradicsommal,salátával, uborkával,hagymával és a kolbászkákkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése