Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2011. május 30., hétfő

Mustáros rántott hús mustáros paradicsomsalátával

Ma reggel úgy ébredtem, hogy mustáros húst kell ennem, de mivel megígértem Páromnak a rántott hús így csaltam egy kicsit...és nem bántam meg, nagyon finom lett.


Egy kis tálban összekeverünk 4 evőkanál mustárt borssal, sóval és 1 teáskanál Worcester szósszal.Pár szelet sertéshúst kiklopfolunk majd megkenjük a mustárral. Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és forró, bő olajban kisütjük.

A salátához 5 fej paradicsomot és 1 fej lilahagymát felkarikázunk és egy mély tálban betesszük a hűtőbe. 1 evőkanál mustárt elkeverünk sóval,borssal, pici ecettel, fél teáskanál cukorral és kb 6 evőkanál olajjal. Tálalás előtt egy pici szószt locsolunk a paradicsomra. A szósz arányai változtathatók, a többsége ránézésre került bele főleg kóstolgatás alapján. :)

2011. május 27., péntek

Bácskai rakott tarhonya

Egy kicsit sok edényt igényel, viszont iszonyú finom és egyszerű is.

Először is lecsót csinálunk, majd mielőtt levennénk a tűzről belekeverünk 1 kis doboz tejfölt és felforraljuk.Közben  megfőzünk 25 dkg tarhonyát, majd egy mély jénaiba tesszük. Erre ráöntjük a lecsót és tálalás előtt betoljuk 10 percre a forró sütőbe. 


Desszertnek amúgy egy félre sikerült epertorta volt, amitől elég rosszul lettünk, de néha én is hibázhatok. :)


2011. május 23., hétfő

Gomba orly módra


0,5 kg gombát megtisztítunk és pár percre forró, ecetes vízbe tesszük majd leszűrjük. 1 evőkanál olajat összedolgozunk 2 tojássárgával, pici sóval, 2 dl sörrel, 10 dkg liszttel és a keményre felvert tojásfehérjékkel. Belemártjuk a gomba fejeket és forró, bő olajban kisütjük őket. Én sajtos krumplipürével tálaltam.

2011. május 19., csütörtök

Lekváros muffin


2 evőkanál cukrot habosra keverek 2 tojással, majd beledolgozok 1 kis doboznyi kefirt, 2 doboznyi lisztet és 1 csomag sütőport. Beletöltjük őket a formába, majd mindegyik tetejére teszünk 1-1 kiskanál lekvárt és óvatosan egy kés segítségével csíkokat húzunk a tésztába. 180 fokon aranybarnára sütjük.

Meggyes palacsinta


3 tojássárgát összedolgozok 15 dkg liszttel, 1 evőkanál vaníliás cukorral, pici sóval, 2 dl tejjel és a tojások keményre felvert fehérjével. A kész tésztába beledolgozunk ízlés szerinti mennyiségű meggyet és egy pici meggylevet- nálam ez 4 evőkanál meggy és 0,5 dl meggylé volt. Kivajazott serpenyőben megsütjük őket.

2011. május 3., kedd

Csokis perec



Még mindig tart a csoki mániám és még mindig maradt bőven receptem ami kipróbálásra vár. :)


100 g vajat habosra keverek 100 g cukorral, majd beledolgozok 1 tojást, 2 evőkanál kakaóport és 225 g lisztet. Pár percre hűtőbe tesszük, majd először kicsi gombócokat formálunk belőle,ezekből pedig pereceket csinálunk.

 Tepsire tesszük és 190 fokon 12 percig sütjük.


Ha kihűltek mindegyiket olvasztott csokiba mártjuk- ez nálam szokás szerint kimaradt.

2011. május 1., vasárnap

Kakaós-csokis torta

Mostanában annyira kívánom a csokis,kakaós édességeket, hogy beszereztem a "Csokoládé" címü könyvet. Ebből van a recept is.


4 tojást felverünk, majd beledolgozunk 1 teáskanál vaníliakivonatot, 35 dkg lisztet, 22 dkg cukrot, 1 csomag sütőport, 3 evőkanál kakaót és 15 dkg csokireszeléket. A recept szerint 4 evőkanál tejet adunk hozzá, de nekem sokkal több kellett, hogy összeálljon a tészta. Kivajazott tepsibe öntjük és 180 fokon 30 percig sütjük.