Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2014. október 24., péntek

Sushi



Rizs:
175g sushi rizs
2 ek rizsecet
1tk só
1/2 tk cukor
260 ml víz

A rizst és vizet tegyük fel főni. Forraljuk 2 percig, majd zárjuk el a tüzet és fedő alatt hagyjuk dagadni 10 percet. Ezután fedő nélkül újabb 10-15 percet hagyjuk pihenni. Ennyi idő alatt teljesen meg kell puhulnia. Ekkor az ecetben megmelegítjük a sót,cukrot (mikroban kb 10 másodperc) és a rizshez keverjük.

Attól függően, hogy milyen sushira vágyunk folytatjuk. Nálunk most maki készült. Ehhez szükségünk van nori lapokra és egy bambuszgyékényre, vagy valamire amivel fel tudjuk tekerni.

A gyékényre celofánt fektetek, hogy ne koszoljam össze. Erre teszek egy nori lapot.

A lapot megpakoljuk rizzsel, úgyhogy azon a részén ahol a töltelék lesz több rizs legyen és a másik oldalán csak kevés, hogy a kis "csigánk" megtapadjon. A rizsre tesszük a tölteléket (nálunk most surimi volt) és óvatosan feltekerjük. Végül pedig 6 részre vágjuk. Szójaszósszal és wasabi krémmel tálaljuk.

Itt egy jó videó, ami bemutatja lépésről-lépésre: https://www.youtube.com/watch?v=5SQ2MMRqxwY

Ha nem szeretjük a bolti kísérőket akkor íme egy recept rá Guy Fieritől:

Édes szója szósz hozzávalói:
1 csésze szójaszósz
2 ek szezám olaj
1 tk zúzott fokhagyma
1 tk zúzott gyömbér
chili pehely-ízlés szerint
1/4 tk wasabi por

Mindössze csak el kell kevernünk a hozzávalókat és behűtenünk.

Wasabi krém hozzávalói:
1 csésze tejszín
2 ek tejföl
2 ek wasabi por
2 ek rizsecet
2 ek cukor
1 tk citromlé
1/4 tk só

Kb 8 percig kell kevernünk az összes hozzávalót, hogy összeálljon. Ekkor megkóstoljuk és kicsit után ízesíthetünk. Hűtőbe téve pihentessük egy kicsit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése