Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2014. október 20., hétfő

Sajtos puffancs joghurtos mártogatóssal



Hozzávalók:
Puffancshoz:
7 dkg liszt
7 dkg reszelt sajt
2 tojás
0,5 dl olivaolaj
1,5 dl víz
só,bors,majoranna,pirospaprika

 Mártogatós:
1 kis doboz joghurt
majonéz ízlés szerint
1 tk mustár
só, bors, majoranna, chilipehely, borsikafű

A mártogatóssal csak annyi a dolgunk, hogy minden hozzávalót összekeverjünk és behűtsünk. A puffancshoz a vizet, olajat és fűszereket forraljuk össze, majd vegyük le a tűzről. Keverjük hozzá a lisztet és addig kevergessük amíg szépen összeáll a tészta. Hűtsük langyosra, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot és tojásokat. Ezt legjobb robotgéppel csinálni, mert a tésztába nehéz belekeverni bármit is. A cél, hogy a masszánk jól szaggatható, híg legyen. Két kiskanállal pici gombócokat szaggatunk forró, bő olajba és aranysargára sütjük őket. Ne ijedjünk meg ha lesüllyed az edény aljára, amikor kész lesznek, akkor lebegni fognak az olaj tetején.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése