Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2015. január 6., kedd

Kemencében sült malac

Hozzávalók:
1 ek köménymag
chilipehely
2 ek oregánó
só,bors
1 ek majoranna
1 tk pirospaprika
rengeteg zúzott fokhagyma (nálam most 1 egész fej)
4 dl rosé
hagyma nagyobb darabokra vágva
alma felkockázva
malachús (most bőrös comb volt)


A fűszereket  kevés olajjal elkeverjük, majd bekenjük vele a húst és 1-2 napot állni hagyjuk. Sütés előtt betesszük a beáztatott cserépedényünkbe, mellétesszük a hagymát, almát, felöntjük a roséval, majd fedő alatt kb 1,5 órát sütjük. Ennyi idő alatt megpuhul (ha nem akkor öntsünk még rá bort és tegyük vissza (párolódni)). Vegyük le a fedelét és tegyük vissza, hogy megpiruljon, de gyakran nézzünk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése