Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2015. június 8., hétfő

Kapros tökfőzelék II.

Hozzávalók:

0,5 kg gyalult tök
1 l tej
ételízesítő
1 kis fej reszelt hagyma
2-3 ek keményítő
2 ek apróra vágott kapor

A tököt, hagymát és kaprot egy mély lábasba tesszük a tejjel, megszórjuk egy kevés ételízesítővel és felforraljuk. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a tök megpuhul. Ez a tök korától függően 10-15 perc. Vigyázzunk, nehogy kifusson a tej, gyakran keverjük meg. A keményítőt egy kis tejjel összekeverjük, majd a tökhöz adjuk és újra összeforraljuk. Nem baj, ha egy kicsit lágy marad, mert hűlés közben fokozatosan keményedik majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése