Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2016. június 15., szerda

Almás metét


Ha rizstej helyett sima tejjel készül akkor kicsit több cukrot kell bele tenni, mert a rizstej magában is édes.

Hozzávalók:
50 dkg meghámozott, felkockázott alma
2 ek barna cukor
pici fahéj
pici citromlé
1 marék mazsola
100 g cérnametélt
0,5 l vaníliás rizstej
3 tojás

Az almát 1 ek barna cukorral, a fahéjjal és pici vízzel fél puhára főzzük. A rizstejet és cérnametéltet összeforraljuk egy csipet sóval, hogy a tészta megpuhuljon. Levesszük a tűzről, belekeverjük a mazsolát, pici citromlevet és a maradék 1 ek barna cukrot. Ha már langyosra hűlt belekeverjük a 3 tojás sárgáját. Egy jénai aljába öntjük a tésztát, erre az almát, a tetejére pedig a kemény habbá vert tojásfehérjét. Forró sütőbe toljuk kb 20 percre, és aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése