Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2016. június 14., kedd

Fahéjas fánkocskák kelesztés nélkül


Előkerült az egyik Dédi régi receptes könyve, egy behajtott lappal és megjelölt recepttel. Gyorsan ki is próbáltuk, bár néhány változást megejtettünk, de a végeredmény nagyon finom lett.

Hozzávalók:
2,5 dl tej
5 dkg vaj
csipet só
1 tasak vaníliás cukor
3 tojás
15 dkg liszt
 a sütéshez olaj
a forgatáshoz fahéjas cukor

A tejet, vajat, cukrot, csipet sót felforraljuk, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet. Ha a tészta már kihűlt egyesével belekeverjük a tojásokat és alaposan összedolgozzuk. Bő olajba szaggatjuk 2 kanállal és pirosra sütjük. Vigyázzunk hogy az olaj ne legyen túl forró, mert hamar megég a külseje, a belsejének viszont kell 1-2 perc hogy átsüljön. Fahéjas cukorba forgatva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése