Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2016. június 4., szombat

Ribizliszörp nyersen

Hozzávalók:
1 kg ribizli
kb 1,5 dl víz
80 dkg cukor
1 kk citromsav

Nem szeretem a ribizlilekvárt ezért én csak alaposan megmosom és szárral együtt egy mély edénybe teszem, felöntöm a cukorral,vízzel, kézzel összenyomogatom, megtöröm a szemeket és állni hagyom 4-5 órát. Ezután egy sűrű szövésű szitán átpasszírozom. Belekeverek egy kis citromsavat, üvegbe töltöm és hűtőbe teszem. Ha a maradék gyümölcspépből lekvárt akarnánk csinálni akkor a szárról szedjük le a gyümölcsöt és úgy öntsük fel a vízzel,cukorral. Viszont ha sokáig hagyjuk állni a szörpünket, akkor be fog sűrűsödni és lekvár lesz belőle, mert nagyon magas a pektin tartalma a ribizlinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése