Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2011. április 25., hétfő

Omlós kókuszos nyúl

Recept a Vidék íze magazinból- a vadiúj sütőformámhoz.


Hozzávalók:

6 dkg vaj,
6 dkg cukor,
2 tojás,
12 dkg liszt,
1/2 teáskanál sütőpor,
5 dkg kókuszreszelék,
tej
1 tojásfehérje,
15 dkg porcukor,
ételfesték a díszítéshez
porcukor a szóráshoz
vaj a formához.

A kockákra vágott vajat habosra keverjük a cukorral, azután egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A sütporral elvegyített lisztet a kókuszreszelékkel együtt belekeverjük a tojásos masszába, azután annyi tejet adunk hozzá, hogy a tészta nehezen váljon el  kanáltól. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nyuszi alakú sütőformát, gondosan bekenünk olvasztott vajjal. Meghintjük kókuszreszelékkel vagy zsemlemorzsával, majd 2/3 részig megtöltjük a masszával és körülbelül 25 percig sütjük. Rövid ideig pihentejük a formában, majd óvatosan rácsra borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni. Félkeményre verjük a tojásfehérjét közben fokozatosan belekeverjük az átszitált porcukrot. Ízlés szerint megszínezzük ételfestékkel, majd befestjük a nyuszit.Végül megszórjuk porcukorral és zöld mohából vagy papírból készült ágyra ültetjük.

4 megjegyzés:

  1. de jó!!! Nekem is van ilyen! Ez a mennyiség csak a nyuszkóba elég? vagy a bárányba is jut belőle? :)

    VálaszTörlés
  2. Egy kicsi maradt belőle, de egy teljes formányi már nem jön ki belőle.

    VálaszTörlés