Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2014. szeptember 7., vasárnap

Német almás palacsinta

Hozzávalók:
1/2 csésze liszt
1 ek cukor
pici só
2 tojás
tejszín/tej
vanília aroma
vaj
1/4 csésze barna cukor
pici fahéj
alma felkarikázva meghámozva

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.A lisztet az egy evőkanál cukorral és pici sóval elkeverjük. A 2 egész tojást a vanília aromával felverjük. A lisztet és tojást összekeverjük és annyi tejszínt vagy tejet adunk hozzá, hogy palacsintatészta állagú legyen (kb 1,5 dl). Csomómentesre keverjük. Egy serpenyőben kevés vajon az almát, a barna cukrot és fahéjat kb 10 percig sütjük és rendszeresen megkeverjük, különben leég a cukor. Levesszük a tűzről, ráöntjük a tésztát és rögtön betesszük a már forró sütőbe. Addig sütjük amíg a tészta megszilárdul. Egy fakanállal megmozgatjuk a tésztát, majd kiborítjuk egy tányérra és még melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése