Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2014. szeptember 25., csütörtök

Csalamádé

Hozzávalók:
kb azonos mennyiségben:
káposzta
paprika
hagyma
répa
uborka
zöld paradicsom


a levéhez literenként:
 8 dl víz
2 dl 10%os ecet
4 dkg cukor
1 tk só
1 mk koriander
1 mk mustármag
1 mk köménymag
1 késhegynyi Na-benzoát


A zöldségeket alaposan megmosom, megtisztítom és feldarabolom, majd üveg tálba teszem. (káposzta ,répa, paradicsom, uborka gyalulva jó, a hagyma, paprika pedig karikázva) Kilónként 1 ek sót szórok rá, jól összekeverem, majd 5 órát állni hagyom. Ezalatt néha keverjük meg. Kinyomkodás nélkül a sós lével együtt tiszta üvegekbe tesszük. A salátaléhez a vizet, ecetet, cukrot, és a fűszereket együtt forralom, majd a tűzről levéve belekeverem a tartósítót. Feltöltjük vele az üvegeket. Lekötjük és száraz dunsztba tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése