Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2014. szeptember 5., péntek

Szirupok


Szeretem a kávékat, limonádékat egy kicsit különlegessé tenni velük.

Rozmaringos szirup:

1 csésze víz
1/2 csésze méz
rozmaring ágacska

Az összes hozzávalót felforraljuk, majd alacsony lángon kb 10 percig főzzük. Leszűrve üvegbe töltjük.


Levendula szirup:

1 csésze cukor
1 csésze víz
levendula kb 1 teáskanál
ételszínezék-opcionális

Az összes hozzávalót felforraljuk, majd alacsony lángon kb 10 percig főzzük. Leszűrve üvegbe töltjük.


Eperszirup:

1 csésze víz
1 csésze cukor
1 csésze eper

Az epret a vízzel pépesre főzzük, majd belekeverjük a cukrot és kb még 10 percig forraljuk. Leszűrve üvegbe töltjük.


Rebarbara szirup

1 csésze víz
1 csésze rebarbara
1 csésze cukor


A rebarbarát a vízzel pépesre főzzük, majd belekeverjük a cukrot és kb még 10 percig forraljuk. Leszűrve üvegbe töltjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése