Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2015. szeptember 9., szerda

Fűszeres tészta szósz télre

Hozzávalók:
1 fej hagyma felkockázva
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
2 kg felkockázott paradicsom
1 kk só
bors,bazsalikom,kakukkfű,oregánó
1 kk Na-benzoát
(a férjemnek külön adagban kerül bele 2-3 db csípős paprika is)

A hagymát egy pici olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát és a fűszereket. Összekeverjük, felforraljuk, majd alacsony lángon sűrűre főzzük. Ez kb 1-1,5 óra, attól függően, hogy mennyire nedves a paradicsom. Ha már jónak ítéltük, akkor összeturmixoljuk az egészet, levesszük a tűzről, belekeverjük a Na-benzoátot és forró,tiszta üvegekbe töltjük. A tetejükre 2 fólia közé teszünk még egy kis tartósítószert és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Felhasználni ugyanúgy lehet, mint a bolti tésztaszószokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése