Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2009. december 30., szerda

Finom mézeskalács

Ez nem az én nagyképüségem, tényleg ez a neve:)...Az anyósomtól,Zsuzsitól kapott könyvben találtam és tényleg bevált. Az összes eddig általam készitett mézeskalács rettentő kemény lett, de ez kivétel volt, ezért is szeretem. A sütéstől egészen egy hétig nagyon puha maradt és ráadásul ha légmentesen zárt edénybe tesszük hónapokig eláll.


25 dkg mézet és 5 dkg margarint megmelegitek, majd hagyom kihülni. Közben egy másik edényben 3 tojást, 10 dkg porcukrot, 1 evőkanál fahéjat, 1 kávéskanál szegfüszeget és 2 dkg szalakálit nagyon alaposan összegyúrunk. Beleöntjük a már hideg mézes vajat és 60 dkg liszttel ismét összegyúrjuk. Ezután letakarjuk és egy egész napig pihentetjük. Másnap 3 mm-esre nyújtjuk és tetszés szerinti formákra szét szedjük. Alufóliával bélelt tepsire tesszük elég nagy helyet hagyva a sütik között mert nagyon szépen meg fog kelni. A tetejükre egy egész tojást összekeverek egy kevés porcukorral és megkenem. Lehet rá rakni mogyorót,mazsolát vagy akár müzlit is. Forró, előmelegitett sütőbe tesszük és 4 perc alatt megsütjük. Akkor jó amikor már a tojás a tetején sötétebb mint maga a tészta. Ez nem túl édes tészta, úgyhogy ha valaki édes szájú tegyen bele több cukrot vagy mézet. Tejjel nagyon finom reggelire, vagy vacsorára és még fenyőfa dísznek is ideális.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése