Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2010. augusztus 13., péntek

Rakott kelkáposzta

Reggel tanácstalanul indultam útnak, de a zöldségesnél pont akkor pakolták ki a kelkáposztát így rögtön tudtam, hogy mit fogok főzni.


A káposztát felcsíkozom, megmosom, majd forrásban lévő sós vízbe teszem. Az újra forrástól számítva 3 percig főzöm. Ezután leszüröm és hülni hagyom. Egy serpenyőben megpirítok pár dkg szalonnát, majd hozzáadok 1 fej felkockázott hagymát és 30 dkg darált húst. Megsózom, megborsozom, adok hozzá pici őrölt köményt és pirospaprikát. Fedő alatt puhára párolom. Ha szükséges fel lehet önteni pici vízzel. Közben 5 dkg rizst felteszek főni húsleves alaplében.1 tojást összekeverek 1 kis doboz tejföllel és reszelt sajttal. Egy tepsit kiolajozok, megszórom zsemlemorzsával és teszek bele egy réteg káposztát. Erre kerül a rizs, majd a szalonnás hús, amit meglocsolok a tejföllel.A tetejére újabb réteg káposzta jön, amire ráöntöm a maradék tejfölt. Lefedem fóliával és 1 órát párolom 180 fokon, majd leveszem a tetejét és aranybarnára pirítom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése