Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2016. július 10., vasárnap

Rakott tök



Hozzávalók:
1 kisebb tök meghámozva,kimagozva és felkarikázva
0,5 kg darált hús
2 kis doboz tejföl (kb 300 g)
1 tojás
kapor,só,bors,majoranna
1 kis fej felkockázott hagyma
4 gerezd zúzott fokhagyma
reszelt sajt
A tököt 10 percre forró,lobogó sós vízbe tesszük, majd leszűrjük és a felét egy kisebb jénai aljába tesszük. A hagymát pici olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát és pár másodpercig együtt pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a darált húst, sózzuk,borsozzuk, teszünk bele pici majorannát és addig pirítjuk amíg elfővi a levét. Ekkor ezt is a jénaiba tesszük, majd a maradék tökkel befedjük. A tejfölt összekeverjük a maradék fokhagymával, tojással, sóval,borssal és 1 jó nagy csipet kaporral. Ezt a krémet a tökre tesszük, megszórjuk sajttal és forró sütőben aranybarnára pirítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése