Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2016. július 2., szombat

Mángold fasírt

Hozzávalók:
0,5 kg mángold levél alaposan megmosva
1 zsemle
tej
10 dkg szalonna
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
1 kis fej reszelt hagyma
1 tojás
só,bors,petrezselyem
liszt

A mángoldot enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és alaposan kinyomkodjuk a levét.Ez fontos különben nem fog összeállni az egész. A zsemlét tejbe áztatjuk. A megfőtt mángoldot összedaráljuk a szalonnával és kinyomkodott zsemlével. Hozzáadjuk a tojást, sót,borsot,petrezselymet, hagymákat. Kis gombócokat formázunk belőle, lisztbe forgatjuk és forró, bő olajban aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése