Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2014. november 3., hétfő

Édes-savanyú sertés

Hozzávalók:

3 tojás picit felverve
9 ek sütőporos liszt
3 tk rizsecet
1,5 tk só
3/4 tk bors
kb 1 kg sertés comb apró kockákra vágva
3 fokhagyma gerezd zúzva
3 répa vékonyan felkarikázva
3 kaliforniai paprika felkockázva
3 kis fej hagyma felkockázva
3 csésze ananász kocka-fontos, hogy jó érett és édes legyen

Szósz:
3 csésze víz
9 ek ketchup
6 ek cukor
3 ek kukorica liszt
3 ek szójaszósz
9 ek ecet


Egy nagy edényben keverjük össze a tojást, lisztet, rizsecetet, sót és borsot. A hús kockákat egyesével tegyük a tésztába és forgassuk bele, hogy mindenhol befedje, majd tegyük a hűtőbe 1 éjszakára. Másnap forró, bő olajban süssünk ki a húst aranybarnára. Minden kockát külön-külön tegyünk az olajba és vigyázzunk, hogy ne ragadjanak össze. Csöpögtessük le és tegyük félre.

Egy másik serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a fokhagymát, majd tegyük rá a répát, hagymát, paprikát és ananászt, majd pároljuk egy kicsit össze (kb 15-20 perc), hogy megpuhuljanak.

A szószhoz minden hozzávalót összedolgozunk és alacsony lángon sűrűre főzzük. Ez kb 2-3 percet vesz igénybe.

Egy nagy wokban összekeverjük a már kisült húst, a puha zöldségekkel és felöntjük a szósszal. Alaposan összekeverjük, hogy a szósz mindent befedjen, még forrón tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése