Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2014. november 14., péntek

Krumpli "palacsinta"

Hozzávalók:
400g főtt,tört krumpli
1 tk só
4 ek olvasztott vaj
1 felvert tojás
120g liszt
1 tk sütőpor

A krumplit összedolgozzuk a sóval, vajjal, tojással, sütőporral. A lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, amíg lágy, de jól formázható tésztát kapunk. Nem biztos, hogy az összes liszt kell majd bele. Pár percig hagyjuk pihenni. Ezután lisztes kézzel (a tészta elég ragadós) kis gombócokat formálunk, amiket ellapítunk, hogy hasonlítsanak a pici amerikai palacsintákhoz. Kevés olívaolajat melegítünk és mindkét oldalukat pár perc alatt ropogósra sütjük. Mivel az olajat magukba szívják, ezért azt pótolni kell az újabb adag sütése előtt. Friss salátával tálaljuk.


Ennek az ételnek egy másik verziója amikor a már kész, de megmaradt krumplipürét keverjük össze a liszttel és sütőporral és azt sütjük ki.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése