Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2014. november 19., szerda

Mézes-balzsamecetes gomba tortillával



Hozzávalók a gombához:
kb 0,5 kg gomba megtisztítva
4-5 gerezd fokhagyma
só,bors,petrezselyem
2 ek balzsamecet
2 ek méz

A piacon most tenyér nagyságú gombákat kaptam, ezeket fel kell aprítani, de ha kicsik a fejek akkor felesleges. Kevés olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük és puhára pároljuk, ez kb 10 percet vesz igénybe-ha túl sok levet enged azt öntsük le róla. A mézet picit melegítsük meg, keverjük össze az ecettel és öntsük a gombára. Alaposan keverjük el, hogy mindenhol bevonja a külsejüket. Kb 2-3 percig süssük tovább, ennyi idő alatt karamellizálódik a méz. Tortillába töltve tálaljuk.

Hozzávalók a tortillához:
450 g liszt
85 g sózatlan vaj
200 ml víz
só,bors, (chilipehely)

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk, úgy mint a pizzát szokás. Amikor összeállt a tészta, akkor kis gombócokat formálunk belőle és lisztezett felületen serpenyő nagyságúra nyújtjuk. Vékonyra kell nyújtani, mert sütés közben megvastagszik.  Egy palacsinta sütőt felmelegítünk és szárazon (vagyis nem kell bele olaj) a lapok mindkét oldalát kb 30-30 másodpercig sütjük. Akkor jó, ha néhány barna folt jelenik meg a felületükön. Én dupla adagot szoktam csinálni és lefagyasztom a tésztát fóliával elválasztva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése