Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2014. december 1., hétfő

Baracklekváros-zsályás csirkecomb






Hozzávalók:
2 nagy csirkecomb
1 1/4 tk só
3/4 tk bors
6 friss zsálya levél
olívaolaj
1 citrom reszelt héja és a leve
1/3 csésze sárgabarack lekvár
1 tk worcestershire szósz
1 g zúzott fokhagyma


A combokat egy tálba tesszük, alaposan sózzuk,borsozzuk, megkenjük olívaolajjal és bedörzsöljük a zsályával, majd 1 éjszakát pihentetjük. Másnap a zsályát leszedjük a húsról. 

A lekvárt, fokhagymát, a citromlevet és héjat összedolgozzuk és ezzel a krémmel alaposan megkenjük a combokat. 


Előmelegített sütőben ropogósra sütjük (kb 40 perc). Érdemes letakarva tartani amíg megpuhul és csak utána rápirítani, mert a lekvár hamar megég.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése