Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2014. december 23., kedd

Menyasszony szelet



Hozzávalók:
1 db piskóta lap
15 ek cukor
2 cs vaníliás pudingpor
8 dl tej
2 ek liszt
20 dkg cukor
1 tk vanília kivonat
25 dkg margarin
4 dl habtejszín + pici cukor
2 csomag habfixáló


 A 15 ek cukrot lassú tűzön elkezdjük megolvasztani, amikor már szép barna karamell színe van, akkor ráöntjük a piskóta lapra és hagyjuk megkeményedni. A pudingporokat, a lisztet,a vaníliát és a 20 dkg cukrot elkeverjük, majd fokozatosan felöntjük a tejjel, hogy ne legyen csomós, majd sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és belekeverjük a margarint. Ráöntjük a karamellás piskótára. A tejszínt egy picit megcukrozzuk, majd kemény habbá verjük a habfixálókkal. Ráöntjük a pudingra, megszórjuk reszelt étcsokival és alaposan behűtjük.

Recept a http://www.gasztroblogok.hu/ oldalról, egy kis módosítással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése