Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2014. december 25., csütörtök

Kínai keles zöldségleves

Hozzávalók:
borsó
kínai kel
3 répa meghámozva
2 fehérrépa meghámozva
2 közepes krumpli meghámozva
só,bors,kakukkfű, ételízesítő
2 gerezd fokhagyma
1 pici gyömbér-elhagyható, mert csípős lesz tőle
3 szem fekete bors
kb 3-4 l víz


A borsot, gyömbért és fokhagymát egy teatojásba tesszük. Egy mély lábasba tesszük a répát, fehérrépát, krumplit, beletesszük a teatojást,sózzuk, borsozzzuk, hozzáadunk egy kis kakukkfüvet, ételízesítőt és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd fedő alatt alacsony lángon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor beletesszük a borsót és a kelt. Ha kell után ízesítjük és még kb 10 percig főzzük, hogy a borsó is megpuhuljon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése