Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2014. december 24., szerda

Diós szelet



Hozzávalók:
7 tojás
30 dkg cukor
15 dkg darált dió+ a szóráshoz
4 ek liszt
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliáspudingpor
8 dl tej
25 dkg margarin
15 dkg étcsoki

háztartási keksz
pici tej és rum

A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. 15 dkg cukrot, a diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd beleforgatjuk a habot. Tepsibe töltjük és tűpróbáig sütjük. A maradék 15 dkg cukrot elkeverjük a pudingporokkal, a tojások sárgájával, a tejjel és sűrűre főzzük, Még melegen beledolgozzuk a margarint. A krémet elfelezzük és az egyik felébe beledolgozzuk az étcsokit is. A már kész tésztára öntjük a vaníliás krémet. Erre teszünk egy sor rumos tejbe áztatott kekszet, majd a csokis krémet. Végül a tetejét megszórjuk dióval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése