Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2014. december 1., hétfő

Eva Longoria Churrosa

Hozzávalók:
1/3 csésze sózatlan vaj
1 csésze liszt
pici só
3 tojás
1 csésze víz
5 dkg cukor
2 tk fahéj
olaj a sütéshez

 A vajat, vizet és sót olvasszuk össze egy lábasban. Adjuk hozzá a lisztet és kevergessük amíg egy szép kis gömböcöt kapunk (kb 30-60 másodperc). Hagyjuk hűlni, majd keverjük hozzá a tojásokat egyesével. A cukrot és fahéjat keverjük össze.  Egy mély serpenyőben olajat hevítünk kb 4 cm mélységig. A masszát töltsük habzsákba, amire csillag alakú véget tettünk. Nyomjunk a forró olajba kb 5 cm hosszú csíkokat a végét egy ollóval vágjuk el. Vigyázzunk, mert gyorsan sülnek, forgassuk őket. Amint elkezdenek barnulni vegyük ki őket, mert ha túl sülnek, akkor nagyon kemények lesznek és elveszik az élvezeti értékük. Csöpögtessük le róluk az olajat, de még forrón mártsuk a cukorba, hogy rá tudjon olvadni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése