Hozzávalók:
7 csésze vékonyra gyalult uborka
1 csésze ecet
1,5 csésze cukor
1 evőkanál só
2 vékonyra gyalult hagyma
Ha nem fagyasztásra szánjuk,akkor 2 vékonyra szeletelt paradicsom
Minden hozzávalót összekeverünk és állni hagyjuk.Másnap kis adagokban fagyasztjuk,vagy még frissen fogyasztjuk.
Üdvözlök minden kedves Látogatót!
2016. július 20., szerda
Karamellás torta
A hétvégén megünnepeltük a negyedik házassági évfordulónkat, erre készült ez a kis gyors torta.
Hozzávalók:
1 5 tojásos piskóta
1 kis zacskó csokis mogyoró
Karamell szósz
0,5 l tej
2 csomag vaníliás puding
3 evőkanál cukor
80 g margarin
A tejből,cukorból és puding porból sűrű krémet főzünk és még forrón belekeverjük a margarint. A piskotát a sütőből kivéve még forrón meglocsoljuk a karamell szósszal. Rákenjük a krémet, megszórjuk a mogyoróval és alaposan megöntözzük karamellel. Hűtőben picit pihentetjük.
Hozzávalók:
1 5 tojásos piskóta
1 kis zacskó csokis mogyoró
Karamell szósz
0,5 l tej
2 csomag vaníliás puding
3 evőkanál cukor
80 g margarin
A tejből,cukorból és puding porból sűrű krémet főzünk és még forrón belekeverjük a margarint. A piskotát a sütőből kivéve még forrón meglocsoljuk a karamell szósszal. Rákenjük a krémet, megszórjuk a mogyoróval és alaposan megöntözzük karamellel. Hűtőben picit pihentetjük.
2016. július 16., szombat
Szójaszószos csirke
Hozzávalók:
0,5 kg csirkemell apróra felkockázva-kicsik legyenek a kockák, különben nyers marad
3 ek keményítő
4 ek szójaszósz
2 ek barna cukor
2 dl víz
pici friss reszelt gyömbér
1 újhagyma
chili pehely
A hús kockákat összekeverjük 1 ek keményítővel és 2 ek szójaszósszal, majd éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap pici olajon megpirítjuk a feldarabolt hagymát, gyömbért és chili pelyhet. Rádobjuk a csirkét és azonnal felöntjük 2 dl víz, 2 ek szójaszósz, 2 ek keményítő és 2 ek cukor keverékével. Folyamatosan kevergetjük, amíg besűrűsödik. Kb 5-6 perc alatt puhára fő. Rizzsel tálaljuk.
0,5 kg csirkemell apróra felkockázva-kicsik legyenek a kockák, különben nyers marad
3 ek keményítő
4 ek szójaszósz
2 ek barna cukor
2 dl víz
pici friss reszelt gyömbér
1 újhagyma
chili pehely
A hús kockákat összekeverjük 1 ek keményítővel és 2 ek szójaszósszal, majd éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap pici olajon megpirítjuk a feldarabolt hagymát, gyömbért és chili pelyhet. Rádobjuk a csirkét és azonnal felöntjük 2 dl víz, 2 ek szójaszósz, 2 ek keményítő és 2 ek cukor keverékével. Folyamatosan kevergetjük, amíg besűrűsödik. Kb 5-6 perc alatt puhára fő. Rizzsel tálaljuk.
Törökméz
Gyerekkoromban imádtam nézegetni a vásárokban az édességeket.Mindig választanom kellett egyet és gyakran erre esett a választásom. Jó, hogy felnőtt fejjel már magamnak is meg tudom csinálni.
Hozzávalók:
200 g cukor
2 ek méz
1,5 tk szódabikarbóna
Egy tepsibe sütőpapírt terítünk és megkenjük olajjal. Ez nagyon fontos különben beleragad a tepsibe és sosem mossuk ki belőle többé. Közel tesszük a tűzhelyhez.A cukrot és mézet egy mély lábasba tesszük és folyamatosan keverés mellett megolvasztjuk és arany barnára pirítjuk. Ha már szép a színe lehúzzuk a tűzről és gyorsan belekeverjük a szódabikarbónát. Folyamatosan keverjük, ne ijedjünk meg ha elkezd habosodni és dagadni.Ha jól elkevertük a tepsire öntjük és hagyjuk kihűlni.Gyorsan dolgozzunk mert nagyon hamar megköt. Lehetőleg a lábasba is azonnal öntsünk vizet, mert később nehéz lesz kimosni. Ha megdermedt darabokra törjük és már ehetjük is. Légmentesen zárható edényben tárolható.
Hozzávalók:
200 g cukor
2 ek méz
1,5 tk szódabikarbóna
Egy tepsibe sütőpapírt terítünk és megkenjük olajjal. Ez nagyon fontos különben beleragad a tepsibe és sosem mossuk ki belőle többé. Közel tesszük a tűzhelyhez.A cukrot és mézet egy mély lábasba tesszük és folyamatosan keverés mellett megolvasztjuk és arany barnára pirítjuk. Ha már szép a színe lehúzzuk a tűzről és gyorsan belekeverjük a szódabikarbónát. Folyamatosan keverjük, ne ijedjünk meg ha elkezd habosodni és dagadni.Ha jól elkevertük a tepsire öntjük és hagyjuk kihűlni.Gyorsan dolgozzunk mert nagyon hamar megköt. Lehetőleg a lábasba is azonnal öntsünk vizet, mert később nehéz lesz kimosni. Ha megdermedt darabokra törjük és már ehetjük is. Légmentesen zárható edényben tárolható.
Cseresznyés zabkása babáknak
Hozzávalók:
12,5g zabpehely
5-6 szem cseresznye
75 ml víz
Mindent egy lábasba teszünk és addig forraljuk amíg besűrűsödik. A cseresznyét egy picit turmixolhatjuk ha még nem eszik darabosat a baba.
12,5g zabpehely
5-6 szem cseresznye
75 ml víz
Mindent egy lábasba teszünk és addig forraljuk amíg besűrűsödik. A cseresznyét egy picit turmixolhatjuk ha még nem eszik darabosat a baba.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)