Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2010. szeptember 30., csütörtök

Lecsós szelet

Kaptunk Apóséktól egy csomó paprikát, amiből Párom lecsót akart csinálni, de nekem muszáj 2 nap 12 órázás után sült húst ennem :P, úgyhogy egy közép utat választottam. Még egyszer régen egy étteremben ettem hasonlót, akkor is és most is nagyon ízlett.




5 szelet húst sózunk,borsozunk és lisztbe forgatunk, majd kevés zsiradékon pár perc alatt elősütjük. Egy másik edényben szalonnát pirítunk, dobunk rá felkockázott hagymát és tovább pirítjuk, keverünk hozzá zúzott fokhagymát és pici pirospaprikát. A következő lépés a felkockázott paradicsom és paprika hozzáadása. 3-4 percig pirítjuk, majd felöntjük kb 0,5 dl vízzel és beletesszük a hús szeleteket is. Fedő alatt puhára pároljuk az egészet.

A paradicsom és paprika mennyiségét nem mértem le, a lényeg csak annyi, hogy paprikából mindig 2x annyi kell bele, mint paradicsomból. Ha valaki nem szereti a szaftját, akkor még fedő nélkül is kell egy kicsit forralni.

2 megjegyzés: