Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2010. szeptember 11., szombat

Sajtos burgonyapogácsa

Nem szeretem a pogácsát, de 'sajnos' Párom igen, úgyhogy időnként kénytelen vagyok csinálni. Most találtam is hozzá egy egészen kecsegtető receptet a szokásos Édeskönyvben...


25 dkg lisztet átszitálok és két részre osztok. Az egyik feléhez hozzágyúrok 18 dkg vajat, a másik feléhez pedig hozzáadunk 25 dkg áttört, főtt krumplit, 1 tojássárgát, 2 evőkanál tejfölben elkeverve 20 g élesztőt és pici sót. Alaposan összegyúrjuk, majd kinyújtjuk. Rákenjük a lisztes vajat, majd 'becsomagoljuk'. Negyed órát pihentetjük, majd újra hajtogatjuk és kinyújtjuk. Ezt a folyamatot még 3x megismételjük. Végül pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét bevagdaljuk és 30 percig kelni hagyjuk egy tepsin. Az idő leteltével megkenjük a tojásfehérjével, megszórjuk sajttal és forró sütőben aranybarnára sütjük.

1 megjegyzés: