Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2010. március 24., szerda

Lasagne

Az első házi készítésű lasagne-m. Szörnyen büszke vagyok magamra, elsősorban azért, mert isteni lett, másod sorban pedig mert a besamel mártásom csomómentes lett (most először). A szeleteléssel voltak problémák, ahogy a fényképezéssel is, de ez sem szegte kedvemet. :)


Az első lépés a szárított gomba beáztatása. Ezt kb 1 órával a főzés elkezdése előtt meg kell tenni. én most erdei vegyes mixet használtam.
1 fej felkockázott vöröshagymát és 4-5 gerezd áttört fokhagymát kevés olajon megpirítok. Közben 2 db sárgarépát és 1 gyökeret lereszelek, 1 paradicsomot felkockázok. Ha már üveges a hagyma, felöntöm kevés vízzel és hozzáadom a répákat, és a gyökeret. Kb 10 perc alatt összepirítom. Hozzáadom a darált húst és ezt is megpirítom. Végül hozzáadom a paradicsomokat, 140 g paradicsompürét, a gombát, 1 kis konzerv kukoricát és fűszerezem (só,bors, majoránna, kakukkfű,oregánó). Kb 10 perc alatt készre sütöm. Ekkor leveszem a tűzről és félre teszem.
A besamelhez felforralok 1 l tejet. 100 g vajból és 60 dkg lisztből világos rántást csinálok, felöntöm a tejjel és megszórom borssal, szerecsendióval. Majd folyamatosan kevergetve simára főzöm kb 3 perc alatt.

Ezután már csak a rétegezés marad hátra. A jénait kivajazom és az alját kibélelem száraz lasagne tésztával. Erre besamelt öntök, majd a paradicsomos húst és végül megszórom sajttal. Ezt addig folytatom amíg van a hozzávalókból. A lényeg, hogy a tetejére tészta kerüljön. Ha maradt még szósz, akkor ide is lehet önteni belőle és megszórni sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése