Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2010. május 11., kedd

Fokhagymás bagett

Nem lett tökéletes, de az enyém és nekem ízlik (plusz isteni illatot áraszt magából-lehet sajnálni, hogy a neten nem terjed :)).


Negyed élesztőt elmorzsolok 35 dkg lisztben. Adok hozzá pici sót,cukrot, 1 evőkanál olajat, 1 evőkanál tejfölt és rengeteg zúzott fokhagymát. Annyi vizet öntök hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjak(kb 1,5 dl). Alaposan összedagasztom és kelni hagyom 1-2 órát. Közben 3 evőkanál vajat elkeverek pár gerezd zúzott fokhagymával. A megkelt tésztát kinyújtom és megkenem a vajjal. Összetekerem és újra átgyúrom, majd megformázom. Kivajazott tepsibe teszem és 180 fokon aranybarnára sütöm. Mielőtt kivenném a sütőből megkenem pici vízzel a tetejét, hogy ropogós legyen.

Az enyém elég lapos lett, úgyhogy legközelebb még formázás után is hagyom kelni picit.

2 megjegyzés: