Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2010. május 18., kedd

Tejszínes 'rakott' csirke

Ilyen időben valahogy még főzni sincs kedvem, de enni muszáj, úgyhogy szombaton rögtönöztem egy igazán egyszerű ebedét.

Egy mély tepsit kikenek vajjal. Teszek bele kb 30 dkg rizst, még nyersen, úgy hogy elfedje az edény alját. Erre ráfektetünk pár szelet vékonyra klopfolt csirkemellet. Egy edényben elkeverek 2 dl tejszínt, 1 dl tejet és 1,5-2 dl húsleves alaplét. Sóval,borssal, majorannával ízesítem, majd ráöntöm a húsra. Szórok rá pár marék zöld borsót és reszelt sajtot. 170 fokon 1 óra alatt készre sütöm. Ennyi idő alatt a rizs magába szívja a nedvességet és megpuhul.

1 megjegyzés: