Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2010. június 17., csütörtök

Burgonya Pékné módra

Egy gyors és finom ebéd. Csak egy baj volt vele, hogy nagyon kevés lett. :)

Pár szem megtisztított krumplit és paradicsomot felkarikázunk, kb 20 dkg szalonnát felkockázunk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk és teszünk bele egy réteg krumplit, amit sózunk, borsozunk, teszünk rá majorannát és kakukkfüvet. Erre jön egy réteg paradicsom, majd a szalonna. Ezt addig folytatjuk amíg van az alapanyagokból. A lényeg, hogy a felső réteg szalonna legyen, amit megszórunk reszelt sajttal. 200 fokon kb 60 perc alatt alufóliával letakarva megpuhítjuk, majd 10 perc alatt aranybarnára pirítjuk fólia nélkül. Friss salátával, savanyú uborkával tálaljuk.

2 megjegyzés: