Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2010. június 7., hétfő

Vörösteás mézdinnyés epersaláta

Megérkezett ma Anyóséktól az első házi eper szállítmány, úgyhogy rögtön el is készült egy finom saláta belőle.

1 fej mézdinnyét hosszában ketté vágunk és kikaparjuk belőle a magokat, a húsát pedig felkockázzuk. 2 szép nektarint felkockázunk, az epreket pedig negyedeljük.Mindent egy tálba teszünk. Főzünk egy pohár vörös teát(Anna Olson után szabadon :)), beízesítjük mézzel és citromlével majd 2-3 kanálnyit a gyümölcsökre öntünk belőle. Állni hagyjuk egy kicsit. A dinnye leve és a tea nagyon finom együttest alkotnak, úgyhogy csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti az 'egzotikus' ízeket.

2 megjegyzés: