Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2010. április 8., csütörtök

Csípős bundás csirkeszárnyak


Tegnap megjelent a Nők lapja Konyha, úgyhogy egyértelmű volt, hogy abból merítek ihletet. Kinéztem belőle ezt a szárnyat Francsics Annamaritól, de az ízesítésen most is változtattam egy kicsit.

1 kg csirkeszárnyat megmosok és "összehajtogatok", hogy könnyebb legyen panírozni. 10 evőkanál lisztet összekeverek 3 evőkanál őrölt pirospaprikával és kevés őrölt chilivel. 3 tojást felverek, összedolgozok 1 dl tejjel, 3 gerezd zúzott fokhagymával, 2 teáskanál csípős paprika krémmel, 1-1 teáskanál borssal és majorannával.

A szárnyakat először a paprikás lisztbe, majd a tojásba végül megint a lisztbe a forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük őket.

Irtó finom lett, pont olyan csípős mint amilyennek szeretjük :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése