Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2010. április 30., péntek

Szárazbabfőzelék


Még egyszer régen Jókai bablevest akartam csinálni csak éppen vizet nem öntöttem rá eleget...azonban azóta is így készül nálunk a főzelék.

25 dkg szárazbabot egy éjszakára beáztatok. Másnap reggel egy nagy lábasba teszem az áztató vízzel együtt. Adok hozzá 25 dkg füstölt húst,3-4 babérlevelet valamint pár szál felkockázott répát és gyökeret is. Felöntöm még annyi vízzel amennyi bőven ellepi és puhára főzöm. Nálam ez lassú forralással, kb 3 óra alatt történik mert akkor jobban átjárják az ízek. Ha már minden megpuhult, akkor 4 dkg zsírból és 5 dkg lisztből világos rántást csinálok. Megszórom 1 teáskanál pirospaprikával, majd belekeverek 1 fej felkockázott vöröshagymát és néhány gerezd zúzott fokhagymát. Egy picit összepirítom. Keverek bele 2 evőkanál tejfölt, alaposan összekeverem. Végül felöntöm pici hideg vízzel. A forrásban lévő babhoz adom(a füstölt hús darabokat érdemes előtte kiszedni) és berántom vele az egészet. Sózom,borsozom, öntök bele ecetet és állni hagyom egy picit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése