Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2010. április 27., kedd

Eperhajó

Bizonyára már mindenki tudja, hogy a VKF mostani témája Aphrodité ételei,fűszerei, vagyis az afrodiziákumok. Könnyen ki lehet találni, hogy én bizony édességgel nevezek.

És hogy mik is benne azok a bizonyos összetevők:

1. Eper: "Egy másik makacs hit szerint az eper az egyik leghatásosabb afrodiziákum. A legenda alapja valószínűleg a gyümölcs C-vitamin tartalma lehet – a C-vitamin ugyanis valóban felfogható ajzószernek, mert nagy szerepe van a rosszkedvünkért felelős hormonok lebontásában, ezenkívül védi a spermiumokat is. Ráadásul a nedvességtől duzzadó, vérvörös gyümölcs látványa is a szexet jutathatja eszünkbe."

2.Csokoládé:"A csokoládét évszázadok óta afrodiziákumként tartják nyilván, mert fenil-etilamint tartalmaz, és ez ugyanaz a vegyület, amelyet az agy termel, amikor szerelmesek vagyunk. "

3.Vanília:"Finom illatú, édeskés ízű növény, hangulatjavító hatással.
Afrodiziákumként oldat formájában vagy fűszerként fogyasszuk, hatása izgató
."

4.Szerecsendió:"Tüzes, fűszeres, enyhén kesernyés ízű fűszer. A gyógyászatban erős fájdalmakra, reumára alkalmazzák. A benne található illóolajak idegnyugtató és hangulatjavító hatásúak."

5. Fahéj:"Erős aromájú, édeskés-kesernyés, karakteres illatú növény. Melegségérzetet ad a testnek, mindemellett méregtelenít, felfrissít, fájdalom- és gyulladáscsökkentő."

Az egész süti összesen 10 percet vett igénybe, és már sok hasonlót csináltam, de most lett tökéletes. :)

Egy tálba lereszelek kb 100 g nagyon jó minőségű étcsokoládét. Megszórom fahéjjal és szerecsendióval. Hozzáadok 3 tojást, 5 evőkanál lisztet, 3 evőkanál vaníliás cukrot, fél csomag sütőport és 1 evőkanál ecetet. Az egészet alaposan összekeverem, formába öntöm és megsütöm. Közben 0,5 kg epret megmosok és levágom a végét, hogy megálljanak. Ha kész a tészta, körberakom a szélét eperrel és a közepére is teszek egy csíkba.
Megcsinálom a házi vaníliás pudingot, csak kicsit több liszttel, hogy sűrűbb legyen és az eprek közötti két résbe öntöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése