Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2010. április 3., szombat

Mézes zserbó

Persze nem a hagyományos és közismert fajta, mert mi nem szeretjük rajta a csokimázat, de igy is nagyon finom.

A tésztához 50 dkg lisztet, 2 tojást, 4 evőkanál olvasztott mézet, 3 kanál tejet, 16 dkg cukrot,6 dkg margarint és 1 kanál szódabikarbónát alaposan elkeverünk. Négy felé osztjuk és megsütjük őket.

A krémhez 2 tojássárgát 2-2 evőkanál cukorral és liszttel, valamint 4 dl tejjel keményre főzünk. 20 dkg vajat 16 dkg cukorral simára keverünk. Amikor a főzött krém kihült, hozzákeverjük a margarinos cukrot.

Ezután már csak össze kell állitani a sütit.Az alsó lapra a főzött krémből kenünk, erre jön egy másik lap amire lekvár kerül, a következő lapra pedig megint a főzött krém kerül. Az utolsó lapot nem kenjük meg, ide jönne a csoki szósz. Nálunk most csak simán porcukros.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése