Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2010. február 6., szombat

Almás-Bogyós-Mazsolás-Morzsolt Pite


Az első pite próbálkozásom ez a süti, mert egész könnyű megcsinálni és nagyon finom a végeredmény. Először is 1/4 csésze rumba áztatunk ugyanennyi mazsolát és állni hagyjuk 1 órát. Másodszor pedig csinálunk egy egyszerű pite tésztát, amihez 250 g lisztet, 50 g cukrot, 100 g vajat és 1 tojást alaposan összedolgozunk és fél órára hűtőbe teszünk. Amíg a tészta a hűtőben van, addig 1/2 csésze cukrot és 6 evőkanál lisztet, egy narancs héjával, esetleg levével is, fahéjjal, szerecsendióval alaposan elkeverünk. A mazsolát kivesszük a rumból, úgy hogy a rum megmaradjon. A mazsolát, a bogyós gyümölcsöket (ribizli,áfonya,málna, szeder) és 1 felszeletelt almát is a liszthez adunk és összedolgozzuk, úgy hogy a gyümölcsök ne törjenek össze. Ha letelt a fél óra akkor kivesszük a hűtőből a tésztát, kinyújtjuk és kibéleljük vele a formát, ebbe beleöntjük a gyümölcsös lisztet és meglocsoljuk a rummal. Egy másik edényben 1 csésze lisztet, 3 evőkanál cukrot és 1/2 csésze vajat dolgozz el és ezt szórd a gyümölcsök tetejére. A sütőt melegítsd elő és süsd kb 1 órát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése